Her ay TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları bugün nisan ayına ilişkin verilen açıklanması ile devam etti. Bu kapsamda aynı zamanda memur ve emekli maaşlarını da etkileyeceğinden dolayı açıklanan enflasyon oranı büyük önem taşıyor. Peki TÜİK tarafından açıklanan nisan ayı enflasyonu ne kadar, memur ve emekli maaşları ne kadar olacak, işte detaylar.

Nisan Ayı Enflasyonu Ne Oldu?

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranına göre TÜFE'de (2003=100) 2020 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre %0,85, bir önceki yılın aralık ayına göre %3,16, bir önceki yılın aynı ayına göre %10,94 ve on iki aylık ortalamalara göre %12,66 artış gerçekleşti. Ana harcama grupları itibarıyla 2020 yılı Nisan ayında azalış gösteren diğer gruplar ise %1,23 ile haberleşme, %0,67 ile eğlence ve kültür ve %0,32 ile konut oldu.Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın düşük olduğu diğer ana gruplar sırasıyla, %4,90 ile giyim ve ayakkabı, %4,91 ile eğlence ve kültür ve %5,54 ile ulaştırma oldu.

Maaşlara Zam Ne Kadar Olacak?

Bu yıl başından beri düşüş eğilimini sürdüren enflasyon için geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası da yıl sonu enflasyon tahmini 8,2’den 7,4’e düşürmüştü. Bu noktada enflasyonun mayıs ve haziran aylarında son on yıllık dönemde aynı seyretmesi durumunda 3,90 düzeyinde oluşması muhtemel. Buna göre toplamda 6 aylık enflasyon ise yüzde 4 civarında gerçekleşebilir. Fakat bu durumda memur ve memur emeklileri enflasyon farkı alamayacak.

Toplamda yüzde 4 civarında gerçekleşmesi durumunda ise emekli ve memur maaşlarında da orana göre artış olması bekleniyor. Buna göre Habertürk’ün haberine göre bu oranın maaşlara yansıması ise şu şekilde olacak.

Editör: TE Bilisim