Genel Kurmay Başkanı Nejdet Özel erken veda etmeye hazırlanıyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in bu yıl yapılacak Askeri Şura'nın ardından görevini devretmesi bekleniyor. Aslında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in  görevi ay sonunda teslim etmesi gerekiyordu bu gelişme şok etkisi yarattı. İşte ayrıntılar...

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile ilgili flaş gelişmelerin yaşanıldığı ortaya çıktı. Necdet Özel bu yıl Yüksek Askeri Şuranın hemen ardından ay sonunu beklemeden görevi teslim edeceği belirtildi bu çok önemli gelişmeler Türkiye gündeminde çok geniş bir yankı uyandırdı Türkiyegazetesinde şu ifadalere yer verildi:Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in dört yıllık görev süresi bu yıl bitiriyor. Özel'in yerine askeri teammüllere göre Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ın atanması bekleniyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yönetim kademesindeki bu değişiklik 3 - 5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Yüksek Askeri Şura Toplantısı'nda (YAŞ) belli olacak. YAŞ'ta alınan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzalamasından sonra yürürlüğe girecek.

Veda turları

Genelkurmay Başkanları'nın devir teslim törenleri genelde Ağustos ayının son haftasında yapılırken Orgeneral Özel'in görev teslimini 14 Ağustos'ta yapacağı belirtildi. Askeri kaynaklar bu tarihin özel bir anlam taşımadığına dikkat çekerken, Orgeneral Özel'in kişisel tercihi olduğunu, etik açıdan bu yöntemi uygulamayı tercih ettiğini söyledi. Türkiye'de son dönemde yaşanan terör olaylarına dikkat çeken yetkililer, Cumhurbaşkanı onayladıktan sonra görev süresi biten bir Genelkurmay başkanının bir kaç hafta daha aynı koltukta oturmasının doğru olmayacağını belirtirken Özel'in veda ziyaretlerine şimdiden başladığını söylüyorlar.

Editör: TE Bilisim