NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın Türkiye, hava sahasını ihlali üzerine bir açıklama yaptı, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, yapılan bu hava sahası ihlali beklenenden uzun sürmüştür. Yapılan bu ihlal Yanlışlıkla olmuş gibi görünmüyor. açıklaması yaptı.Ayrıca Stoltenberg, NATO'nun Türkiye'nin yanında olduğunu vurguladı.


Açıklama şöyle: "Rusya'nın Türk hava sahasında ciddi bir ihlali olmuştur. Bir daha tekrarlanmaması gerekir.  Rusya, NATO'ya gerçek bir açıklama yapmadı. Rusya ile siyasi ve askeri düzeyde iletişimimiz devam ediyor.

RUSYA'NIN KARA, HAVA, DENİZ BİRLİKLERİ...
 
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Rus güçlerinin Suriye'de  toplandığını ve güçlendiğini gördük ama sayı veremeyeceğim. Kara birlikleri de  var, hava güçleri de var, deniz birlikleri de var. Rusya'nın askeri güçlerini  artırdığını görmekteyiz. Son haftalarda gördüğümüz bu" diye konuştu.
TÜRKİYE'DEN 2. NOTA, RUSYA'DAN İLK YANIT
 
Türkiye'nin cumartesi günkü hava sahası ihlalinin ardından Pazar günkü yeni ihlal konusunda da Rusya’ya ikinci kez protesto  notası  verdiği ortaya çıkmıştı. Ankara, Rusya’nın büyükelçisine, sert ifadelerle “İstenmeyen olayların sebebi olursunuz” uyarısında bulundu.
TASS ajansının haberine göre Rusya Dışişleri Bakanlığı, ikinci ihlal iddiasını inceleyeceklerini açıkladı.
 
RUSYA OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI
 
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov,Rus uçaklarının Türk hava sahasını "olumsuz hava koşulları" nedeniyle ihlal ettiğini söylemişti.
 
Konaşenkov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "3 Ekim'de planlı uçuşunu tamamlayan S-30 tipi Rus savaş uçağı, Himeymim hava üssüne dönmek için dağlık alanda manevra yaparken birkaç saniyeliğine Türk hava sahasına girdi. Himeymim üssü, Türkiye sınırına yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunuyor ve piste iniş bazı hava koşullarında kuzey istikametinden gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı.

milliyet

Editör: TE Bilisim