Ülkemizde en saygınlığı bulunan mesleklerden bir tanesi doktordur. Genel olarak doktorluk mesleği her çocuğun hayali olmuştur fakat daha sonradan gençlerin derslerde zorlanmasından dolayı doktorluk meslekleri sadece hayallerinde kalabilmektedir fakat yine de bu işi sadece hayaline koymayan kişiler doktor olabilmektedir. Peki Türkiye'de doktor nasıl olunur? Doktor olmak için yapılması gerekenler nedir? İşin Olsa ekii olarak doktor olmak isteyen adaylarımız için tüm detayları sizlere aktarıyoruz.

DOKTOR NASIL OLUNUR?

Doktor olabilmek için öncelikle adayların ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim düzeylerinden mezun olması gerekmektedir. Ardından her sene Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan üniversite sınavlarına adayların girmesi ve oldukça yüksek puan alması gerekmektedir. Ayrıca bu puan öyle yüksektir ki doktorluk için açılmış Tıp Fakültelerine neredeyse sınavdan tam doğru çekmiş adaylar girebilmektedir.

Tıp Fakültelerindeki eğitim 6 sene olarak bilinmekte olup dersleri geçmek oldukça zordur ve akademisyenler başarılı görmedikleri öğrencileri tekrara bırakabilmektedir. 6 senelik eğitimini başarılı bir şekilde bitiren adaylar Sağlık Bakanlığının düzenlemiş olduğu ilk defa ve yeniden atama kuralarına katılmakta şehir tercih etmekte ve daha sonra atanmayı beklemektedir. Yani atanmak için adayların her hangi bir sınava girmesine gerek yoktur.

DOKTOR MAAŞLARI BURADA

Editör: TE Bilisim