Artık araçlarım ekranında bir çok sorgulama bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından aracı bulunan vatandaşlara önemli bir müjdeli haber geldi.

Başkan Ali Koç yaptığı açıklamalarda, E-devlet üzerinden yapılan Araçların hizmetinin devreye girmesi ile araç sahiplerinin araç üzerinde ve plaka üzerindeki cezaları sorgulama yapabileceklerini ifade etti. Tek bir ekrandan bir çok sorgulama yapılabilecek. Bunlardan bazıları şöyle;

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA;

Araç plakasını yazarak cezaların sorgulanması yapılabilecek ve en çok sorgulama yapılanlardan bir tanesi olan trafik cezası ve araç sorgulama işlemleri ile HGS hesap bilgileri yer alıyor. Tüm bunlar artık araçlarım ekranından görülebilecek. Yazılmış olan cezaların ödenmesi de bu ekran üzerinden yapılabilecek. Araç muayeneleri ve egzoz gazı emisyon ölçümleri içinde yine pratik bir kullanım söz konusu olacak.

E-devlete giriş yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/ adresine T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile erişerek gerekli olan bilgilerin girişini yapmak gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim