Dünyada bilindiği üzere halen internet erişimi olmayan bölgeler var. Özellikle Hindistan'ın nüfusa oran ile internet kullanım oranı oldukça düşük olup  Amazon ve Facebook bu konu için harekete geçti. Starlink uyduları ile dünyanın her tarafına ücretsiz verilecek ve ücretsiz internetin Avrupaya geliş tarihi belli oldu. Avrupa'dan starlink ne zaman geçecek, Avrupa'da starlink aracılığı ile ücretsiz internet hangi tarihten sonra kullanılacak.

Musk Tarih Verdi

Elon Musk tarafından yapılan duyuruda 2021 yılı itibari ile Avrupa'ya Starlink'in geleceği belirtildi. 2021 yılının ilk çeyreği yani Şubat ile Mart ayından itibaren Avrupa'da ücretsiz internet dönemi başlıyor, peki listede Türkiye var mı? Buna göre Elon Musk ülkelere yönelik bilgi vermedi, Avrupa'ya ücretsiz internetin 2021 yılından itibaren geleceğini belirtti. Yani yaklaşık 4 ay, 5 ay gibi kısa bir süre sonra uzaydan ücretsiz internet verilecek.

Hızı 100 Mbps

Avrupa'da şu anda pek çok noktada minimum hız 100 Mbps olarak verilmekte olup Türkiye'de bu hız yer yer verilebilmektedir. Eğer Elon Musk uyduları aracılığı ile Türkiye'de ücretiz internet verilirse uzay aracılığı ile 100 Mbps hızında internet almak pek çok nokta için harika bir seçim olacak. 2021 yılında hemen Türkiye için gelmezse bile birkaç sene içerisinde bu uyduların Türkiye'ye de gelmesi bekleniyor ve tüm dünya da ücretsiz internet kullanımı başlayacak.