Ülkemizde bilindiği üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile her sene yılda iki kere olmak üzere merkezi atama düzenlenmektedir. Merkezi atamada Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye girmiş ve puan almış adaylar nitelik kodlarına uygun pozisyonlar için tercih etmekte ve kamuya girmeye çalışmaktadır.

Bu senenin ilk merkezi yerleştirme ataması olarak bilinen KPSS 2018/1 memur ataması için başvurular 26 Haziran 2018 tarihi itibari ile başladı ve 5 Temmuz 2018 tarihi itibari ile sona eriyor. Merkezi yerleştirme atamasına başvuru yapacak olan adayların hızlı davranması ve kadrolar için müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

5 TEMMUZDA BAŞVURULAR BİTİYOR

Adaylar başvurularını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi AİS aracılığı ile gerçekleştirmekte olup müracaat işlemleri 26 Haziran ile 5 Temmuz tarihleri aralığında yapılmaktadır. Başvuru yapacak kişilerin bu tarihler arasında onay ücretini ödeyerek müracaatlarını tamamlaması gerekmektedir.

Bilindiği üzere KPSS 2018/1 atamasında en az ortaöğretim mezunu adaylar için kadrolar açılmış olup teknisyen, tekniker, memur, mühendis, avukat, mimar, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama kontrol işletmeni vb. gibi pek çok farklı kadrolar için atamalar yapılmaktadır. Adayların başvurular için https://ais.osym.gov.tr linkini takip etmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim