30 Nisan Bakanlar Kurulu sona erdi. Başbakan Binali YILDIRIM, bakanlar kurulusu sonrası kameralar karşısına geçti ve müjdeli açıklamaları ile borçlu olanları sevindirdi. Önemli açıklamalardan bir tanesi Emeklilere oldu. Emeklilere ramazan ve kurban bayramı öncesi bin TL ikramiye verilecek. Diğer gelişme ise daha önce eğitimini tamamlamayan ve ara vermek zorunda kalan öğrencilere oldu. Okuluna devam edemeyen öğrenciler bir kereye mahsus okullarına dönerek eğitime kaldığı yerden devam edecek. Önemli gelişme ise vergi ve pirim yapılandırması açıklamasında oldu.

VERGİ VE PRİM YAPILANDIRMASI

Borç yapılandırması çoğu esnaf ve sanayiciyi yakından ilgilendiriyor. Vergi borcu olan esnaf borcunu ödemek için yapılandırmaya gidebilecek. Diğer borçlardan trafik cezalarında da yapılandırma yapılacak. " Birinci madde esnaflarımızı ve sanayicilerimizi yakından ilgilendiren yeniden yapılanma. Bununla ilgili maliye ile ilgili işi olan gümrükle işi olan vatandaşımız, il özel idareler kamu kuruluşlarının tamamıyla ilgili konular. Bunlar nelerden oluşuyor vergi ve pirim alacakları yeniden yapılandırılacak. Trafik cezaları yeniden yapılandırılacak." dedi.

Buna göre yapılandırılacak olan borçlar şöyle;Trafik cezaları, Otoyol ya da köprülerden kaçak geçiş nedeniyle kesilen cezalar, vergi borçları, prim borçlarını kapsayacak.

NE ZAMANA KADAR BAŞVURU YAPILACAK?

Borç yapılandırması için Temmuz ayı sonuna kadar başvuru yapılabilecek. Borç yapılandırması toplamda 36 ay taksitlere bölünebilecek. Peşin ödeme yapmak isteyenlere ayrıca indirim yapılacak. Gecikme faizlerinde ise faizin yüzde doksanı silinecek.