Birkaç yıldır gündemde olan Mars'ta yaşamak, uzay yolculuğu yapmak ve uzayda yaşam gibi konularda araştırmalar yapılmakta, bilindiği üzere birkaç yıla Mars'a ilk insan kolonisi yollanacak ve araştırmalar yapılacak ve testler sonucu olumlu olursa uzayda yaşam mümkün olacak. Bu konuda insan canını tehlikeye atmamak için araştırmalar yapılmakta, Avrupa Uzay Ajansı yeni bir araştırma yapmakta uzay yolculuğunun insan bedenine nasıl bir etkisi olduğu merak edilmekte. Bu etkiyle ilgili araştırma yapılması için 48 personel alınacak.

İlan Yayınladı!

Avrupa Uzay Ajansı'nın yayınladığı ilana göre 2 boyunca yatacak kişiler hiçbir şekilde yataktan kalkmayacaklar. Yemek yeme, sıvı alma, tuvalete gitme, telefonla konuşma gibi ihtiyaçlarda dahi ayağa kalkılmayacak, bunun için hazırlanacak özel sistemle yatakta yatarken tüm bu işlemler yapılabilecek. 2 aylık süre sonucunda insanlar üzerinde yapılacak incelemeler uzay yolculuğunun insan bedeni üzerindeki etkisi konusunda netice alınmış olacak bunun için 2 ay boyunca yatacak 48 personel alınacak, personellere 98 bin lira tutarında maaş alacaklar.

Başvurular Ne Zaman

Avrupa Uzay Ajansı'nın duyurmuş olduğu ilana göre başvurular 2 Mart'ta alınmaya başlayacak. Personeller 2 ay boyunca yatacaklar ihtiyaçları ayağa kalkmadan karşılanacak.

Editör: TE Bilisim