Ülkemizde pek çok gencin en büyük hayallerinden bir tanesi mühendis olmaktır. Öyle ki aileler dahi çocukların küçük yaşlardan itibaren doktor ya da mühendis olmasını istemektedir. Özellikle bu durum lise çağına gelmiş sayısal öğrencileri için daha yoğundur. Sayısal öğrencileri aileler mühendis olmaları için yönlendirmektedir. Peki bilmeyen adaylarımız için mühendis nasıl olunur? Mühendis olma şartları nelerdir? Mühendis olmak isteyenlerin ne yapması gerekiyor? İşin Olsa ekibi olarak mühendis olmak isteyen adaylarımız için onlara tüm detayları açıklıyoruz.

MÜHENDİS OLMAK

Mühendis olabilmek için öncelikle ilkokul ve ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra adayın liseyi bitirmesi gerekiyor. Akabinde düzenlenen üniversite sınavlarına katılması ve sayısal yani matematik ile fen bilimleri derslerinin sorulduğu üniversite sınavından en az 300 - 350 aralığında puan almak gerekiyor. Bu aralıkta puan alamayan öğrenciler kaliteli mühendislik bölümlerini tercih edemez.

Üniversitelerin Mühendislik Fakültelerini tercih edecek olan adaylar hangi alana ilgililerse inşaat mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, yazılım mühendisliği vb. gibi bölümleri yazabilirler. Puanlarının tutması ile 4 yıl ile 5 yıl aralığında eğitim alacak olan adaylar okullarının sonunda mühendislik fakültesi diplomalarını almaktadır. Bu diploma ile özel sektörde işe başlayabilecek olan adaylar isterlerse Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye sıkı çalışıp branşlara göre her ne kadar değişse de ortalama 85 - 95 aralığında puan alarak kamuya atanabilir.

MÜHENDİS MAAŞLARI BURADA

Editör: TE Bilisim