24 Haziran Erken Seçim dönemine girilmesi ile beraber Cumhurbaşkanı adaylarıda mitingler düzenlemeye başladı. Amasya'da miting düzenleyerek halka seslenen CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, gençlere ve emekliğe yönelik seçim vaatlerinde bulundu.

Seçim vaatlerini sıralayan İnce, OHAL'in kaldırılması, öğrencilere 500 tl verilmesi, yargıda yapacağı düzenlemeler, emeklilikte yaşa takılanlar ve eğitim sistemi hakkında açıklamalarda bulundu.

GENÇLERE 500 TL VERİLECEK!

Amasya mitinginde halka seslenen Muharrem İnce'den gençlere sevindirici vaatler geldi. Gençlere 500 TL verileceğini ifade eden İnce, sözlerine şu şekilde devam etti;

"Vatanın ve milletin bağımsızlığını, milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Bunu birlikte yapacağız. Bu cumhuriyet ruhunu yeniden diriltebilmek için birlikte hareket edeceğiz. 19 Mayıs ve 29 Ekim'de gençlere 500'er lira verilecek. Ben millete yalan söylemem. Bu parayı CHP, Muharrem İnce vermeyecek. Bu para toplanan vergilerden verilecek. Söz veriyorum, her yıl 10 bin öğrenciyi yurtdışına göndereceğiz."

"3 AY İÇİNDE YARGIYI DÜZELTECEĞİM"

Sözlerine israil ve amerikanın filistine yaptığı zulümlere değinerek devam eden Muharrem İnce, ayrıca yargıyı düzelterek fetö'nün iadesini sağlayacağını da ifade etti.
Muharrem ince yargı konusunda;
"24 Haziran'da Cumhurbaşkanı olduğumda 3 ay içinde yargıyı düzenleyeceğiz. Nasıl düzenleyeceğiz anlatayım. 3 ay içinde yüksek yargı tarafsız, bağımsız olacak. Yani ABD, yani AB Türkiye'nin demokrasisini esas alarak, ‘sizde yargı düzgün değil' diyemeyecek. Üç ay sonra yargıyı düzelttikten sonra ABD'ye döneceğim. Yargıyı düzelttik, şimdi senden FETÖ'nün iadesini istiyorum. 24 Aralık Hristiyanların Noel günü. Bu mübarek Ramazan gününde söz veriyorum. Seçimden üç ay sonra Cumhurbaşkanı olduğumda ABD'ye diyeceğim ki "FETÖ'yü iade et" Eğer etmezsen, İncirlik'teki Amerikan askerleri Noel'i Washington'dan kutlarlar. Bu kadar basit. İster iade et, istersen Noel'de Amerika'da olsunlar."
sözleri ile mitingine devam etti.


200 BİN ÖĞRETMEN EMEKLİ OLACAK!

Emeklilikte yaşa takılanların da sorunlarını çözeceğini belirten Muharrem İnce, kamu da çalışanlar içinde konuşmasında yer vererek;

"Polislere söz veriyorum 3600 göstergenizi çözeceğim. Subay alıyor, Astsubay neden alamıyor? Adaletsizlikleri gidereceğiz. Öğretmenlerin 3600 sorununu çözünce 200 bin öğretmen emekli olacak, yerine gençler gelecek. Polisleri sendikalı yapacağız. Angarya yok. 40 saat üstü mesailerini vereceğiz. Bunların her birini çözeceğiz."
diyerek gençlere atanma sözü vermiş oldu. Ayrıca mesai sorunu ve 3600 gösterge sorununa da çözüm olacağını belirtti.

OHAL KALKACAK! BÜTÇE YETKİSİ TEKRAR MECLİSE VERİLECEK !

Seçimi kazanması halinde OHAL durumunu kaldıracağını belirten Muharrem İnce, ayrıca tek başına bütçe yapmayacağını bu yetkiyi kullanmayarak meclise iade edeceğini de ifade etti. İşte Muharrem İnce'nin o sözleri;
"Bunlar 2017'de orta vadeli program açıkladılar. Dediler ki, 2018 sonunda dolar 3,73 olacak. 2019'de 3,92 olacak. 2020'de 4,02 olacak. Yani 2017'de açıkladıkları programda 2020 yılında doların 4,02 olacağını söylüyorlar. Dolar az önce 4,47 idi. Daha 2018'deydik. Değerli Amasyalılar batıyoruz. Yapmamız gereken bir iş var, bakın OHAL ilan ettiklerinde dolar 3,02'ydi. Bugün 4,47. Peki bu OHAL neye yarıyor? Çiftçiye bir yararı var mı? Memura bir yararı var mı? Emekliye bir yararı var mı? Öğrenciye bir yararı var mı? Bir tek Recep Tayyip Erdoğan'a yararı var. OHAL'in bir tek Recep Tayyip Erdoğan'a yararı var. Size söz veriyorum, 24'ünün akşamı Muharrem İnce yemin törenini yapsın, mazbatasını alsın. Bir gün sonra OHAL kalkacak.
Şu anda 2019 bütçesini tek başına yapabilir. Cumhurbaşkanı olduğumda tek başıma bütçe yapmayacağım. Tek başına bütçe yapma yetkisini kullanmayacağım. Meclis'e iade edeceğim."

Editör: TE Bilisim