Yükseköğretim Kurulu YÖK tarafından geçtiğimiz senelerde resmi olarak Milli Savunma Üniversitesi MSÜ kuruldu ve öğrenci alımları yapılmaya başlandı. Farklı kuvvet komutanlıkları için her sene belirlenmiş olan kontenjan dahilinde askeri personel öğrencisi alımları yapılmakta olup 2020 yılı içinde alımların yapılacağı biliniyordu ve ilgili duyuru sabah saatleri itibari ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM üzerinden resmi olarak duyuruldu. Buna göre adaylar aday işlemleri sistemine giriş yaparak başvurularını gerçekleştirmeye başladı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR

Milli Savunma Üniversitesi MSÜ lise mezunu ve lise öğrencisi astsubay alımı ilanına başvuru yapmak isteyen adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aday işlemleri sistemine giriş yaparak T.C. kimlik numaraları ve şifreleri üzerinden işlem yapıp başvurularını tamamlaması gerekmektedir. Yapılan başvurular ÖSYM üzerinden MSÜ'ye aktarılacak ve adaylara yazılı sınav, ön sağlık, fiziki yeterlilik testi ve mülakat işlemleri yapılarak puanlar verilecek.

Adaylar almış oldukları puanlar doğrultusunda Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için başvurularını yapacak ve puanları başvurmuş olduğu hangi kuvvet komutanlığına yeterse adaylar asil ya da yedek olarak kazanacak. Başvurusunu yapmak isteyen adayları ÖSYM'nin internet sitesinden ya da banka ATM'lerinden MSÜ başvurusuna 100 TL'lik işlem ücretini de ödemesi gerekmektedir.

LİSE MEZUNU SUBAY ALIMI HABERİ

Editör: TE Bilisim