Milli Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde kısıtlamalara ilişkin alınacak olan önlemlere yönelik bilgiler verilmişti. Bazı bilgiler bakanlık tarafından doğrulanmadığı için çok sayıda aday bakanlığın resmi yazsını beklerken sonunda husus hakkında açıklama yapıldı.

Sevk Tarihleri Açıklaması

MSB Askerlik görevlerini yapmak üzere 23-25 Kasım 2020 tarihlerinde sevke tabi olan yükümlülerin sevkleri, 22-24 Aralık 2020 tarihine ertelenmiştir. açıklamasını yaptı.

Bedelli Askerlik Sevk İşlemleri

Bedelli askerlerin sevk tarihlerinde her hangi bir değişiklik olmadığı alınan önlemler ve durumların Sağlık Bakanlığı kontrolleri çerçevesinde yapıldığı belirtildi.

PCR Testi Yapılacak

Yurt dışına çıkacak, birliğine yeni katılacak, izinden veya görevden dönen personele mutlaka PCR yani korona testinin yapılacağı ve birliklere ona göre katılmalarına olanak verileceği belirtildi.

Terhislerin Durumu

Milli Savunma Bakanlığı terhis tarihlerinde şu anda her hangi bir değişikliğin olmadığı askerlerin belirtilen tarihlerinde terhis olarak evlerine gidebileceği belirtildi.

Diğer Ordularla Korona Kıyası

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı değerlendirmesinde gelen PCR sonuçlarına göre Türk ordusunun diğer ülkelerin askeri birliklerine göre en az pozitif vakanın olduğu da müjde olarak verildi.

Editör: TE Bilisim