Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki kuvvet komutanlıklarına her celp döneminde yüz binlerce asker gönderilmekte olup yine dört celp tarihinde açıklamalar yapılırken askerler her ay kuvvet komutanlıklarına teslim olmaktadır. Kasım celbinin açıklanmasına artık sayılı günler kaldı. Peki Kasım celp açıklanma tarihi nedir?

23 Ekimde Açıklanacak

Kasım 2020 celbinde askere gidecek olanların celp tarihleri 23 Ekimde başlayacak ve ilk grup askerler 23 Ekim tarihinden itibaren teslim olmaya başlayacak. Ekim, Kasım ve Aralık ayında Kasım celbindeki askerlerin birliklerine teslim olma süreçleri devam edecekken Aralık ayından sonra ise 2020 yılına ait celp tarihleri açıklanacaktır.

Nereden Öğrenilecek?

23 Ekim tarihi itibari ile Milli Savunma Bakanlığı yüz binlerce askerin yerlerini duyuracaktır. Buna göre askerlik yerlerini öğrenmek isteyenlerin e-devlet yani turkiye.gov.tr sitesine T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapmaları, ardından Askerlik Hizmetleri ASAL kelimesini arama yerine yazarak karşılarına çıkan sekmeye tıklaması gerekmektedir. Burada sınıflandırma bekliyor yazısının yerine sınıflandırmanın olup olmadığını sorgulaması gerekmekte olan adaylar nereye teslim olacaklarını hangi tarihte olacaklarını rahat bir şekilde görebilecektir.

Celp Çıkmama Şansı Var Mı?

Pandemi sürecinden dolayı MSB belirli bir sayıda kontenjan ile asker almaktadır. Bu sebepten dolayı Ağustos ve önecsinde Kasım ayı celbi için başvuru yapan adayların Kasım celbinde gideceği kesin değildir. Eğer kontenjan yetişmezse 2021 yılının celbine çıkabilir ya da daha ileri ki aylara ertelenebilir.