Türkiye ile Suriye arasında yaşanan gerilimler her geçen gün artmaya devam ederken geçtiğimiz günlerde meydana gelen İdlib'deki saldırı da 8 Türk askeri şehit olmuştu. Bu saldırının ardından Milli Savunma Bakanlığı jet hızla misli ile karşılık vermeye başladı ve akşam yayımlanan raporda 78 rejim personelinin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Buna göre Türkiye'ye İdlib cephesinden yeni saldırılar gelmeye devam ederken bugün son dakika açıklaması yapıldı ve misli ile karşılık verileceği belirtildi.

MİSLİ İLE VURURUZ

Türkiye'ye oldukça yakın bir konumda bulunan İdlib'de halen eylemler devam ederken Türkiye burada bulunan rejim güçlerinin Şubat ayı sonuna kadar çekilmesi ve yerlerine Suriye Milli Ordusunun yerleşmesi gerektiği hususunda uyardı. Buna göre Şubat ayı sonuna kadar İdlib'den rejim güçleri çekilmezse Türk Silahlı Kuvvetlerinin kendi imkanları ile bölgeye gireceği ve rejim güçlerini etkisiz hale getireleceği açıklanan başlıklar arasında.

Şubat ayı sonuna kadar rejim güçlerinin İdlib'den çekilmesi beklenmekte olup bu süre zarfında Türk askerine ya da Türkiye Cumhuriyeti topraklarına İdlib cephesinden yeni bir saldırının daha gelmesi sonucunda misli ile kaşrılık verileceği duyuruldu. Suriye ile Rusya'nın bu konu hakkında nasıl bir yol izleyeceği net olarak bilinmemekte olup Amerika Birleşik Devletleri tarafından Türkiye'nin misli ile karşılık vermesine yönelik olumlu yanıt verilmiş ve Türkiye'nin kendi sınırlarını koruduğu duyurulmuştu.

Editör: TE Bilisim