Milli Savunma Bakanlığı resmi kaynakları aracılığı ile kamuoyuna son dakika açıklaması yaptı. Yapılan açıklama da bölge güvenliğinin sağlanması için alana sevk edilen askeri personellere suriye rejim güçleri tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yoğun topçu atışları yapıldığı ve bu topçu atışları nedeni ile 5 kahraman Türk askerinin şehit olduğu, 5 Türk askerinin ise yaralandığı belirtildi. Türk askerlerine yoğun topçu atışı gelen bölgeye jet hızı ile karışılık verildiği, halen karşılığın devam ettiği ve gerekli tedbirlerin alındığına yönelik bilgi verildi.

YARALILAR HAKKINDA BİLGİ YOK

Milli Savunma Bakanlığı 5 kahraman Türk askerinin şehit olduğu ve 5 kahraman Türk askerinin ise yaralandığını duyurdu fakat yaralıların durumunun ne olduğu hakkında net bir bilgi paylaşılmadı. Öte yandan ajanslardan son dakika düşen haberlere göre topçu atışının geldiği noktalara Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından atışların devam ettiği duyuruldu. Atışlar ne zamana kadar devam edecek, Ankara ile Şam arasında ve Moskova arasında nasıl bir görüşme yapılacak henüz bir bilgi yok.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan duyuruda Şubat ayının sonuna kadar suriye rejim güçlerinin İdlib'ten çekilmesi, çekilmemesi durumunda Türkiye'nin toprak bütünlüğünü koruması için bölgeye girerek rejim güçlerini alandan çıkaracağı duyurulmuştu.

Editör: TE Bilisim