Türkiye bilindiği üzere uzun bir süredir sınırlarıın temizleyebilmek için Özgür Suriye Ordusu ile ortak harekatlar düzenlemekte olup özellikle Afrin operasyonuna oldukça önem vermektedir. Türkiye'nin dört bir yanından da Afrin operasyonuna destek her geçen gün artmaya devam ediyor.

Şu an için Afrin operasyonuna ilişkin olarak her hangi bir ihtiyaç yok fakat yine de Milli Savunma Bakanlığı tarafından e-devlet'e yeni bir hizmet getirildi ve sefer görev emri sorgulama sistemi yayına girdi. Buna göre kişilere sefer emri çıkabildiği gibi bazı araçlara da sefer görev emri çıktı.

SORGULAMA EKRANI

Milli Savunma Bakanlığı tarafından e-devlete yeni getirilen hizmet ile seferberlik emrine https://www.turkiye.gov.tr/personel-sefer-gorev-emri-sorgulama linki aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Yine aracınıza seferberlik emrinin çıkıp çıkmadığına da e-devlet aracılığı ile bakabilirsiniz.

Genel olarak binek araçlar için olmasa da erzak, mühimmat ya da sevkiyat yapabilme kapasitesine sahip araçlar için sefer görev emri çıkmış olabilir. Eğer sahip olduğunuz aracınza sefer görev emri çıktıysa verilen her hangi bir emirde aracınıza ilgili TSK birimine götürmeniz ve şoför personeline teslim edene kadar aracınızla gitmeniz gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim