Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar uzman erbaş alımları ve sözleşmeli er ve erbaşların statü değişikliği ile ilgili önemli açıklamalar ypatı. Bakan Akar, Sivil toplum temsilcileri ile bir araya geldi.

Genel Kurmay Başkanı Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ve beraberindeki sivil toplum temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Akar, barış harekatı ile bazı açıklamalar yaptı. yapılan açıklamalarda ""Bir taraftan ülkemizin ve halkımızın, 83 milyonun hakkını, hukukunu, güvenliğini, huzurunu, egemenliğini, bağımsızlığını ve bunlara karşı yönelik risk ve tehditleri ortadan kaldırmak için, diğer taraftan da mazlum, mağdur Suriyeli kardeşlerimizin hakkını hukukunu korumak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." dedi. Diğer açıklamalarda sözleşmeli er ve erbaşları ile ilgili oldu.

SÖZLEŞMELİ ER VE ERBAŞLARIN DURUMU;

Milli Savunma Bakanı Akar'a sorulan sorulardan olan uzman çavuşların durumu ile ilgili değerlendirmeler geldi. Buna göre Türk Silahlı Kuvvetlerinin uzman erbaş ihtiyacının kalmadığını dış kaynaklardan uzman erbaş alımlarına devam edileceğini ve sözleşmeli er, erbaşların statü geçişi yaparak uzman erbaş alımlarına başvuru yapacaklarını ifade etti. "2016 yılından günümüze kadar icra edilen temin faaliyetleri neticesinden TSK'nın uzman erbaş ihtiyacının karşılanmış olması nedeniyle Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına dış kaynaklardan uzman erbaş temini yapılmayacaktır.” Denildi. Ayrıca uzman erbaşlığa geçiş ile ilgili;”Bu süreçte TSK kadroları için sözleşmeli erbaş ve er alımına devam edilecek olup, başarılı ve gerekli kriterleri sağlayan azami sayıdaki sözleşmeli erbaş ve erin statü geçişi kapsamında uzman erbaşlığa geçişi sağlanacaktır.” Denildi. Ayrıca MSB’de erbaş ve erlerin şartlarını daha da iyileştirileceğini ifade etti. “ Milli Savunma Bakanlığınca sözleşmeli erbaş ve erlerin daha iyi şartlarda istihdam edilebilmelerini sağlamak maksadıyla izin, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalara da ara vermeksizin devam edilmektedir." Denildi. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.