Ülkemizin en önemli kamu kurumları arasında yer alan ve kuvvet komutanlıklarının da bağlı bulunduğu Milli Savunma Bakanlığı MSB açık olduğunu tespit ettiği pozisyonlar için memur alımı ilanlarını hazırlayarak kamuoyuna duyurmaktadır.

Geçtiğimiz aylarda Milli Savunma Bakanlığı MSB tarafından yayımlanan ilan ile 496 memur alımı yapılacağı belirtilmişti. Buna göre sonuçlar geçtiğimiz gün açıklandı ancak sistemin kitlenmesinden dolayı çok sayıda aday sonuçlarını öğrenemedi. İşin Olsa ekibi olarak tespit ettiğimiz verilere göre 45 KPSS puanına kadar memur atamasının yapıldığını öğrendik. İşte düşük KPSS puanı ile atama yapılan o pozisyonlar.

DÜŞÜK KPSS PUANI İLE ATAMA YAPILAN POZİSYONLAR!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile 496 memur alımı başvuru sonuçlarının açıklandığı belirtilmişti. Buna göre bazı pozisyonlara düşük KPSS puanı ile atamanın yapıldığı öğrenildi. Peki bu kadrolar hangisidir? Milli Savunma Üniversitesi Uzman (Eğitim) kadrosu için KPSS 45 puan ile memur atandı.

Yine Milli Savunma Üniversitesi ve Genelkurmay Başkanlığı için alınan teknisyen kadrolarında KPSS 52 puana kadar atama yapılırken, elektrik mühendisi, bilgisayar yazılım mühendisi, gemi inşa mühendisi ve genetik mühendisi kadrolarına KPSS 56 puana kadar atamalar gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim