Milli Savunma Bakanlığı -MSB- sivil memur alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilecek 165 memur alımı için başvurular tamamlandı ve Bakanlığın internet sitesinde açıklayak olan başvuru sonuçlarına gözler çevrildi.

657 sayılı kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşıyan adayların başvuru yapabildiği alımlarda; lise, ön lisans ve lisans eğitim düzeyinde başvurular alındı. MSB resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak olan başvuru sonuçları için daha önce Bakanlığın açıkladığı kılavuzda belirtilen tarihler üzerinden yaklaşık olarak iki hafta süre geçti.

MSB SİVİL MEMUR ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI;

Başvuru yapan adaylar Kamu Personeli Seçme KPSS sınavından aldıkları puanlara göre; yüksek puandan itibaren sınava katılmaya hak kazanan adaylar belirlenecek. Uygulama sınavına alım yapılacak kadro sayısının yirmi katı kadar aday sınava davet edilecek. Adaylardan başvuru evrakları teslim etmeleri istenilecek.

FAALİYET TAKVİMİNE GÖRE;

Uygulama sınavından başarı olmak için asgari puan ise 70 olarak belirtildi. Evrak teslimi, uygulama sınavı, sağlık kontrolleri ve güvenlik soruşturması aşamalarının tamamından geçen adaylar daha sonra atanabilecekler. 2018 yılı açıktan atama takvimine göre başvuruların internet ortamından alındığı sivil memur istihdamında 18 Mart tarihine kadar sınava çağırılacak olan adayların ilan edileceği belirtilmişti. Takvimde belirtilen tarihler, ilana başvuru yoğunluğu ya da iş yoğunluğu gibi nedenlerle uyulamadı. Personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden duyurulacak olan başvuru sonuçları için yeni gelişmeleri işin olsa okuyucularına gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim