36 Bin Hayalet taşıyıcı Var! 65 Yaş Üstü, Kronik Rahatsızlığı Olana Test Yapılacak?

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş kara yaptığı açıklamalarda Türkiye’de 36 bin hayalet taşıyıcı olduğunu ifade etmişti. Koronavirüs vakasının yaşandığı bazı ülkelerde yapılan araştırmalar neticesinde hiçbir semptom göstermeyen vatandaşların taşıyıcı olduklarının anlaşıldığını ifade eden Ateş Kara vakaların yüzde 30’u oranında da aramızda dolaşan pozitif vakanın var olduğuna vurgu yaptı. Maske kullanmanın ve sosyal mesafenin önemi vurguladı.

Sağlık Bakanlığı taşıyıcı olan grupların riskli olan gruplara enfekte olmalarını önlemek için çemberi genişletme kararı aldı. Türkiye Gazetesi Yücel Kayaoğlu’nun aktardığı habere göre hastaneye başvuru yapan hasta sayısının azaldığını, yeni testlerin kronik rahatsızlığı olan ve risk gurubu olarak belirtilen 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanmaya başlayacağı ifade edildi.

MOBİL TESTLER UYGULANACAK;

Bugün normalleşme takvimini açıklanması ile faaliyete geçecek mobil testler devreye gireceği belirtildi. Bayrama kadar ise lokanta, kafe çalışanları OSB’ler, risk gurubundaki vatandaşlar, kronik rahatsızlığı olanaklara, Turizm işletmeci ve çalışanlarına korona virüs testleri yapılacak. Vaka sayısındaki düşüşün devam etmesi için, yeni vakaların, ölümlerin olmaması için test çemberi genişletilecek.

Editör: TE Bilisim