Mısır uçağı kaçırıldı. EgyptAir'e a ait yolcu uçağının kaçırılmasından sonra 60 kişinin olduğu uçağın skenderiye şehrinden başkent Kahire'ye giderken kaçırıldığı öğrenildi.

Mısır resmi haber ajansı MENA, hava korsanının K38 No'lu koltukta oturan Mısır vatandaşı İbrahim Samaha olduğunu duyurdu. 

AFP'nin kaynak gösterdiği devlet radyosu ise hava korsanının Mısır vatandaşı olmadığını belirtti.

HAVA KORSANI İSKENDERİYE'DE ÖĞRETİM ÜYESİ

İddiaya göre; uçağı kaçıran Samaha, Kıbrıs'a sığınma talebinde bulundu ve Güney Kıbrıs'taki eski eşine iletilmek üzere Arapça bir mektup verdi. Samaha'nın mektup vermek istediği eski eşi, Larnaka Havalimanı'na getiriliyor.Reuters, Samaha'nın İskenderiye Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde öğretim üyesi olduğunu yazdı.

İSTANBUL'A GELMEK İSTİYOR

Associated Press'in haberine göre; Mısır hükümet sözcüsü, Mısır Havayolları'na ait uçağı kaçıran hava korsanının İstanbul'a gitmek istediğini söyledi.Sivil Havacılık Bakanlığı, Pilot Ömer el Gammal'ın üzerinde intihar yeleği olduğunu söyleyen bir yolcu tarafından tehdit edildiğini aktardı.Kaçırılan uçağın içinde çekildiği iddia edilen görüntüdeki kişinin, hava korsanı olabileceği yorumları yapıldı.

10 ABD, 8 İNGİLİZ VATANDAŞI VAR

Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu, uçakta 55 yolcu ve yedi mürettebat olduğunu duyurdu. Fakat ajanslar, uçaktaki kişi sayısına ilişkin çelişkili haberler geçiyor. Bazı kaynaklar uçaktaki yolcu sayısını 81 olarak veriyor.

Reuters'a konuşan üç güvenlik yektilisi, uçaktaki yolcular arasında 10 ABD, 8 İngiliz vatandaşının bulunduğunu söyledi.

Reuters'ın sivil havacılık yetkilileri ve polise dayandırdığı haberinde, kaçırılan uçağın Airbus A320 olduğu ifade edildi. AFP ise uçağın Air Boeing 737-800 olduğunu aktarıyor.

ARAPÇA BİR MEKTUBUN...

AFP'nin haberine göre; hava korsanı yerel saatle 08:30'da kuleyle iletişime geçti ve uçağa 08:50'de iniş izni verildi.

Havalimanına bir kriz ekibinin sevk edildiği belirtildi.

Hürriyet KKTC Temsilcisi Ömer Bilge, kriz nedeniyle Larnaka Havalimanı'nın geçici süreyle kapatıldığını aktardı. 

Yunanistan üzerinden bir yolcu uçağı ile askeri bir uçağın Larnaka'a geldiği belirtiliyor. Bu uçakların, Baf Havalimanı'na yönlendirilmesi bekleniyor.  Kriz masası oluşturan Kıbrıs Rum yönetimi, Mısırlı yetkililerle temas halinde... Rum Adalet Bakanı'nın Mısırlı mevkidaşıyla sürekli temas kurduğu açıklandı. Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, uçak kaçırma eyleminin "terör" ile bağlantılı olmadığını söyledi.İsrail ordusundan bir kaynağın açıklamasına göre; İsrail uçak kaçırma olayının ardından önlem olarak hava sahasında savaş uçaklarını uçurmaya başladı.

Editör: TE Bilisim