Mısır'da yine turistlere yönelik saldırı yapıldı. Mısır'da Turistik Bir Otele yaşanan Silahlı Saldırı sonucunda 1 kişi Öldü, 3 kişi ise Yaralandı.


Mısır'da dün bir turist kafilesinin kaldıkları otel ile kullandıkları otobüse yapılan saldırının ardından bugünde bir silahlı saldırı haberi geldi. Ülkenin Kızıldeniz vilayetine bağlı turistik belde Hurgada'da bir otele düzenlenen silahlı saldırıda, 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2'si İsveçli turist 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

SİLAHLI 3 KİŞİ OTEL BASTI

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Hurgada beldesindeki Akua Meydanı yakınlarında yer alan bir otel akşam saatlerinde silahlı 3 kişi tarafından basıldı. Yaşanan çatışmada 3 saldırgan öldürüldü.

Kızıldeniz Vilayeti emniyet birimleri saldırının ardından Hurgada'ya giriş ve çıkışların yasaklandığını duyurdu.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 2 KİŞİ YARALANDI

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Halid Mücahid ise yaptığı açıklamada, söz konusu olayda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2'si İsveçli turist biri Mısırlı 3 kişinin yaralandığını aktardı.

Yaralılardan birinin durumun ağır olduğunu belirten Mücahid, yaralıların hastaneye kaldırıldığı ve yeni gelişmeleri paylaşmaya devam edeceklerini söyledi.

IŞİD ŞÜPHESİ

Olayı henüz üstlenen olmadı. Ancak Kuzey Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü IŞİD'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların bölgede etkin olduğu belirtiliyor.

DÜNDE TURİST KAFİLESİ HEDEF ALINMIŞTI

Mısır'ın başkenti Kahire'nin kuzeyinde Keops Piramidi'ne giden Heram Caddesi üzerinde bulunan bir otel ve turist kafilesi taşıyan otobüs, dün kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğramıştı. Havai fişek, taş ve bir tüfekle gerçekleştirildiği belirtilen saldırıda can kaybı yaşanmazken, otelin ve otobüsün camlarında hasar oluştu.

RUS TURSİTLERİ TAŞIYAN YOLCU UÇAĞI DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Geçtiğimiz aylarda da içinde Rus turistlerinde bulunduğu bir yolcu uçağı Kuzey Sina vilayetinde düşmüşdü. Olayın terör saldırısı olma ihtimali gündeme gelmiş ve yapılan araştırmalarda kesin bir bilgiye rastlanmamıştı. Rus kaynakları ise uçağın içeri sokulan bir patlayıcı ile düşürüldüğünü söylemişti.

Editör: TE Bilisim