TBMM’nin yeni yasama yılı 1 Ekim 2018’de başlayacak. 24 Haziran seçimlerinden sonra yemin eden milletvekilleri Meclis Başkanı’nın seçiminin ardından tatile girdi. Yeni yasama dönemiyle birlikte de yasama ve yönetmeliklerde yapılacak düzenlemeler ve iyileştirmeler için milyonlarca vatandaşın gözü kulağı mecliste olacak.

EMEKLİLER ZAM BEKLİYOR

Yeni dönemde 150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği düzenlemeden yararlanacak. Bu düzenleme ile bin liranın altında maaşı olan emekli kalmayacak. Seyyanen zam sonrası Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri zamlı maaşlarını alabilecek. Detaylar için Meclis’te yapılacak çalışmalardan sonra açıklama yapılacak.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YIPRANMA PAYI

Sağlık sektöründe çalışanlar için de yeni dönemde yeni düzenlemeler bekleniyor. Yapılacak düzenlemelerle doktor, hemşire, eczacı ve sağlık alanında hizmet edenler için yıpranma payı getirilecek. Bu sayede sağlık çalışanları için erken emeklilik avantajı da ortaya çıkacak. Yılda 60 günlük ekstra yıpranma hakkı sayesinde yaklaşık 2.5 yıllık erken emeklilik söz konusu olacak.

MEMUR ANNELER DÜZENLEME BEKLİYOR

Yeni yasama döneminde memur anneler de yarı zamanlı çalışma ile ilgili düzenleme bekliyor. İlk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, 3 ve daha fazla çocukta 6 ay anneler günlük çalışma sürelerinin yarısı kadar izinli olabilecek. Çalışma zamanları yarıya inse de maaşlarında herhangi bir azalma söz konusu olmayacak. Yine gerekli düzenlemeler için yeni yasama dönemi bekleniyor.

3600 EK GÖSTERGE

Milyonlarca memurun göz kulağı da ek gösterge düzenlemesi için TBMM’de olacak. Zira polis, öğretmen, hemşire, din görevlileri ve idare memurlar da göstergelerinin 3600’e çıkarılmasını ve yapılacak düzenlemelerle maaşlarının artmasını bekliyor.

TBMM de 1 Ekim’de yeni yasama dönemine girecek. Bu dönemde yapılacak tüm düzenlemeleri sitemizden takip edebileceksiniz.

Editör: TE Bilisim