Bakanlıktan açıklama geldi, yeni askerlik sistemi konusunda adımlar atıldı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, yeni askerlik sistemi için düzenlemelerin yapılarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan' ın onayına sunulmasının ardından kamuoyuna bilgilendirmelerin yapılacağına yer verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın çözümü görüp onaylamasıyla beraber, yeni düzenleme geçerlilik kazanmış olacak. Konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, bakanlık tarafından şu ifadelere yer verildi:

" Yeni Askerlik Sistemi ile ilgili olarak ise; çalışmamızın ilk taslağı Kabine Toplantısında Sn. Cumhurbaşkanımıza sunulmuştur. Çalışmalarımız, diğer Bakanlıklar/Kurumlarla koordineli olarak devam ediyor. Maksadımız, Toplumdan geniş bir kabul görecek, tüm ihtiyaçları ve talepleri karşılayacak dengeli bir sistem teşkil etmektir. Önümüzdeki günlerde çalışmalar Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunulacak. Sonuçlar müteakiben kamuoyuyla paylaşılacaktır. "

Yeni sistemde askerlik nasıl olacak?

Gündeme yansıyan iddialar arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan' ın 3 aylık temel askerlik eğitimini uzun bulduğu ve bu sürenin kısaltılması gerektiği aktarıldı. Bu durumda temel askerlik süresinin kısaltılması noktasında çalışmaların yeniden dizayn edildiği çok açık. Buradan hareketle, bazı detaylar da netlik kazanmış oluyor. Öyle ki temel askerlik süresinin 1 ay olması, gerikalan aylar için vatandaşların bedelli askerlik gibi ay başına asgari ücret ödeyerek, askerlik hizmetini tamamlamış sayılmaları gündeme getiriliyor.

Yeni sistemle alakalı tüm gelişmeleri takip ediyor, anlık olarak yaşananları sizlere aktarmaya çalışıyor olacağız.Tüm gelişmelerden haberdar olmak için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.