Türkiye İş Kurumu ve Devlet Personel Başkanlığı üzerinden kamu ve özel firmaların personel istihdamına önemli katkılar sağlanacak.

İŞKUR istihdam seferberliği kapsamında iş başı eğitim programları, mesleki eğitimler, toplum yararına programlar, girişimcilik programı, engelli istihdamı, kamu memur alımı kurum dışı kamu işçisi alımları ile 2018 yılında 1 milyon kişinin iş bulmasını sağladı.

İstihdam seferberliği ikinci yüz günlük eylem planları ile de devam edecek. Buna göre 200 bin kişinin özel firmalarda iş sahibi olması sağlanacak.

Eylem planında açıklanan personel alımlarını ilgilendiren açıklamalara göre önümüzdeki yüz gün içerisinde şehit ve gazi yakını 500 kişinin ataması yapılacak. 110 bin işkurlu meslek kurslarından eğitim alarak işe yerleştirilecek. Ceza infaz kurumlarında 10 bin kişiye mesleki yeterlilik belgesi verilecek. Üniversitelerde kariyer merkezleri kurulacak.

İŞKUR'DA HANGİ İŞ ALANLARINDA İSTİHDAM SAĞLANACAK?

İŞKUR üzerinden yapılan 2 Milyon 225 açık işlanlarında ; Tarım, ormancılık ve balıkçılık, Madencilik ve taş ocakçılığı, İmalat, Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı, Su temini; kanalizasyon, atık yönetimi ve iyileştirme faaliyetleri, İnşaat, Toptan ve perakende ticaret; motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı, Ulaştırma ve depolama, Konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri, Bilgi ve iletişim, Finans ve sigorta faaliyetleri, Gayrimenkul faaliyetleri, Mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler, İdari ve destek hizmet faaliyetleri, Kamu yönetimi ve savunma; zorunlu sosyal güvenlik, Eğitim, İnsan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri, Kültür, sanat, eğlence, dinlence ve spor, Diğer hizmet faaliyetleri, Hane halklarının işverenler olarak faaliyetleri; hane halkları tarafından kendi kullanımlarına yönelik olarak ayrım yapılmamış mal ve hizmet üretim faaliyetleri, Uluslararası örgütler ve temsilciliklerinin faaliyetlerinde alımlar yapıldı.

İŞİN OLSA