Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan TYP kapsamı içerisine alınacak personel alım ilanı yayınlandı. Yayımlanan ilanda bir çok personele ihtiyaç olunduğu ifade edilirken TYP bünyesinde çalışabilecek bir çok personelin alınacağı açıklaması yapıldı. Yapılacak olan başvurularda son güne yaklaşırken başvuracak adayların ellerini çabuk tutması gerektiği belirtidli. 

ADAYLAR İÇİN BELİRLENEN BAŞVURU DETAYLARI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan ilana göre Yalova ve Kayseri illerinde çalışabilecek personel alımı yapılacağı ifade edildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama yapılsa da 1645 kişiyi kapsayan personel alım ilanı İŞKUR üzerinden yayımlanarak başvuruların 7 Eylül tarihinde başladığı belirtildi. Kadrolu olarak çalışacak 1645 kişi personel alımları farklı pozisyonlar için en erken 10 Eylül en geçde 11 Eylül'de sona erecek başvuru sonuçlarından sonra açıklanacak.

Başuru yapacak olan adayların başvurularını Türkiye üzerinde her ilde olan İŞKUR merkezlerinden de yapabildiği gibi İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden sistem bilgilerini girerek de yapabilmektedirler. 

ADAYLAR İÇİN İSTENİLEN ŞARTLAR

MEB bünyesinde çalışacak adaylardan istenilen başvuru şartları bulunmaktadır bunlar; T.C. vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş olmak, öğrenci olmamak (açıköğretim olabilir), adli sicil kaydı temiz olması ve herhangi bir maddi destek almıyor olmasını belgeler ile kanıtlamış olmak şartları adayların MEB bünyesinde çalışıyor olmasını sağlayacaktır.