Milli Eğitim Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere on binlerce öğretmen ataması yapmaktadır. Öğretmen atamalarında bilindiği gibi kadrolu ifadesi kaldırıldı ve sözleşmeli statüsü getirildi. Bundan sonra ki yapılacak olan tüm öğretmen atamaları sözleşmeli statüsünde yapılacak olup adaylara belirlenmiş olan görev süresi sonunda kadro verilecek. Yine öğretmen kadrolarında doluluk oranlarına yaklaşıldığı için atamalar sadece Şubat aylarında yapılacak. Eskiden yıl içerisinde iki atama yapılırken artık sadece atamaların Şubat ayında yılda bir kez olarak yapılması bekleniyor.

Şubat ya da Mart Ayı

Milli Eğitim Bakanlığının 2017 yılında yine 30 bin öğretmen ataması yapması beklenirken 10 bin rakamı internete sızdırıldı ve öğretmen adayları bu rakamın artıp artmayacağı konusunda endişeli bekleyişini sürdürüyor.

Şu anda net olarak atamanın ne zaman yapılacağı belli değil anca ikinci yarıyıl da görevlerine başlamak üzere Milli Eğitim Bakanlığı toplam 10 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapabilir. Eğer beklendiği gibi 30 bin öğretmen ataması yapılmaz ve atama rakamı 10 bine yükselirse Kamu Personeli Seçme Sınavı puanları ciddi şekilde yükselir. Eski sistem ile 70 - 75 - 80 puan ile atama yapan branşlar her ne kadar mülakat sistemi gelmiş dahi olsa bundan sonra 85 ve üzeri Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı ile atama yapabilir. Gelişmeler geldikçe aktaracağız.
Editör: TE Bilisim