Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ihtiyacına göre her sene atama gerçekleştirmektedir. En çok atama yapmakta olan kamu kurumları arasında yer almakta olan Milli Eğitim Bakanlığı ihtiyaçlar doğrultusunda öğretmen ataması gerçekleştirmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen ihtiyacının kaç olduğu konusunda rakamsal olarak veriler ilan edilmeye devam ederken sonunda Bakan İsmet Yılmaz konu hakkında açıklama yaparak Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen ihtiyacının kaç olduğunu duyurdu.

''ÖĞRETMEN İHTİYACI 91 BİN 880'DİR''

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklama ile Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında 10 Aralık 2015 tarihi itibarıyla net öğretmen ihtiyacı 91 bin 880'dir ifadesi belirtildi. Buna göre MEB'de açık öğretmen sayısının 91 bin 880 kişi olduğu öğrenildi.

BİRKAÇ SENE SONRA ATAMALAR DURAKSAYABİLİR

Milli Eğitim Bakanlığı her sene 30 bine yakın veya 30 binden fazla öğretmen ataması gerçekleştirmektedir. Bu sene 20 bin kişilik atama yapıldı ve 10 bin kişilik Ağustos ayında yeni bir atama daha yapılacak. 2017 yılında 30 bin kişilik atama yapıldığı varsayılırsa MEB'de ki açığın 60 bine düşeceği tahmin ediliyor.

Bundan sonra ki senelerde de Milli Eğitim Bakanlığı 10 bin, 20 bin, 30 bin kişilik öğretmen ataması yaparsa 5 seneye kadar Milli Eğitim Bakanlığında ki öğretmen ihtiyacının karşılanacağı ve atamaların birkaç bin kişi ya da birkaç yüz kişi sayısına düşecek kadar az olabileceği belirtilmektedir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN