Korona virüs vakalarının her geçen gün artması sebebi ile hem dünya hem de Türkiye’de tekrar önlemler alınmaya başla. Özellikle Türkiye’de vaka sayısının bin kişi ve üstünde seyretmesi, iller özelinde çeşitli önlemlerin alınmasına yol açmıştı. Konu ile ilgili olarak ise genel yaptırımların olup olmayacağına ilişkin sorular ise yanıt bulmaya başladı. Bu noktada Doktor Milletvekili Doç. Dr. Levent Akçay tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşıma artan virüs vakaları sebebi ile hastane yatak kapasitelerinin arttırılacağı ve sokağa çıkma yasağının tekrar uygulanacağı ifade edildi. İşte paylaşıma ve açıklamaya ilişkin detaylar.

Sosyal Medyada Paylaştı

Doktor Milletvekili Doç. Dr. Levent AkçayTwitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Ankara şehir hastanesi 4000 yataklı. Önlem olarak 6000 çıkarılmaya çalışılıyor. Çocuk, Kalp damar ve Kadın doğum servisi hariç diğer klinikler tekrar Covid hastalarına ayrılıyor. Turizm sezonu bitince hafta sonları için yasak tekrar gelecek. Önleminizi alın” açıklamasında bulundu.

Akçay tarafında yapılan paylaşımda hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının başlayacağı ifade edilmiş olup bu yasakların genel olarak mı yoksa iller bazında mı olacağına dair ise bir açıklama yapılmadı. Fakat artan vaka sayısı göz önüne alındığında genel bir yasağın uygulanmasına ise muhtemel olarak bakılıyor.

Bilim Kurulu Üyesi de Uyarmıştı

Türkiye geneli sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Hasan Tezer de geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak sokağa çıkma yasağına ilişkin olarak vaka sayısına göre yasağı olabileceğini ifade ederek;

“İl pandemi kurulları valilerin başkanlığında bir araya gelip kendi illeri için kararlar alıyorlar. Lokal karantinalar, maske kullanımı, yaşla ilgili, toplu taşımayla ilgili kararlar alınıyor. Eğer ki rakamlar tabii ki artarsa tüm ülkede vaka sayıları istemediğimiz düzeylere gelirse daha geniş kapsamlı kısıtlamalar gündeme gelecektir" ifadelerinde bulundu.

Buna göre vaka sayısının artmasına bağlı olarak Türkiye geneli önlemlerin gündeme gelmesi muhtemel. Özellikle yaklaşan soğukların ve kış ayının hastalığın gidişatını olumsuz etkileyeceği düşünüldüğünde önlemlerin de bu yönde alınması bekleniyor.