Bu hafta başında itibaren uyarılarına devam eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü, internet sitesinde yayınladığı duyuruda ilk olarak bazı iller ile başlayacak olan ve daha sonra tüm Türkiye’yi etkileyecek olan soğuk hava dalgasının yaklaştığını ve vatandaşların bu soğuk hava ve yağışa karşı önlem alması gerektiğini açıkladı.

Hava Sıcaklığı Düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada hava sıcaklıklarının bu gece 10 ila 15 arasında düşmesi bekleniyor. MGM internet sitesinde 3 il için yağış ve fırtına uyarısı yapıldı. Bu uyarılar ise şu şekilde.

“Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu gece saatlerinden sonra Çanakkale il geneli ile Balıkesir’in batı kıyı (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç) ve Edirne'nin güney (Meriç, Uzunköprü, İpsala, Enez, Keşan) ilçelerinde görülecek olan sağanak yağışların, yarın (Çarşamba) kuvvetli (35-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, Muğla il geneli ile Antalya'nın batı kıyı ilçelerinde (Kaş, Finike, Demre, Kumluca) görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Perşembe (06.02.2020) günü sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (60-130 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, kıyıya yakın kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Türkiye Genelinde Yağışlar

MGM internet sitesinde ayrıca bu geceden itibaren yurt genelinde sıcaklıkların düşeceği ve birçok ilde soğuk hava ve kuvvetli yağışların olacağı da açıklandı. İl il 5 günlük hava raporu ise şu şekilde: