Ocak ayının ortasına geldiğimiz şu günlerde Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından kar yağışı ve yağmur uyarısı verildi. Türkiye’de ocak ayının ortası itibari ile birçok kişi tarafından da beklenen kar yağışı uyarısı 12 Ocak 2020 tarihinden itibaren verildi. Başta İstanbul olmak üzere Marmara, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Karabük, Kastamonu ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor ve bu bölgelerde yaşayan vatandaşların ilerleyen günlerde başlayacak olan yağışa karşı dikkatli olması uyarısında bulunuldu.

Yağışlar Nerelerde Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan duyuruda yağışların genel itibari ile kıyı kesimlerde yağmur şeklinde olacağı belirtilirken diğer bölgelerde ise kar, karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bunun yanı sıra özellikle sabah ve gece saatlerinde İç ve Doğu Anadolu kesimlerinde buzlanma ve don olayları için uyarı verilirken pus ve sise karşı da vatandaşların tedbirli olması istendi.

Hangi İllerde Kar Yağışı Var?

Beklenen yağışların Rize ve Artvin çevreleri ile Giresun’un doğu kesimleri ile Trabzon’un batı ilçelerinde kuvvetli yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde (600 m üzeri) yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması gerektiği açıklandı.

Türkiye geneli yağış ve sıcaklıkların ise 5 gün boyu şu şekilde olması bekleniyor.