Bu sene kış ayları oldukça sıcak ve mevsim normallerinin üzerinden geçecek derken son birkaç gündür ciddi düzeyde havalar soğumaya başladı. Öyle ki Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM resmi sosyal medya hesapları ve sitesi aracılığı ile kamuoyunu uyarırken uyarıları tuttu ve şu anda Türkiye'nin bir çok bölgesi kar ile kaplandı. İl Valiliklerinden son dakika duyuruları gelmeye devam ederken bir çok ilde okullar ve kamu kurumlarında görevli olan engelli personeller ve hamile kadın personeller izinli sayıldı. Buna göre Metoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika duyurusunda yurdun bir çok bölgesi için çığ, don ve fırtına için uyarılar da bulundu. Peki hangi iller riskli, hangi illerde sorunlar yaşanabilir?

MGM DUYURULARI

  1. Kıyı kesimlerde hafif ve orta, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir!
  2. Rüzgarın, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun güneyi, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor!
  3. Kuvvetli Rüzgara Dikkat! Çığ Tehlikesine Dikkat! Buzlanma ve Don Hadisesine Dikkat! Hava sıcaklığı; Doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

Yukarıdaki açıklamalar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kamuoyuna duyurulmuştur.