Ramazan bayramı ne zaman başlayacak? 24 Mayıs Pazar günü bayramın birinci günü, 26 Mayıs Salı günü ise Ramazan bitiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ramazan Bayramı'nda hava sıcaklıklarının kaç derece olacağını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı meteoroloji Türkiye genelindeki hava durumu tahmin raporlarına göre geçtiğimiz hafta sonu başlayan sıcak hava dalgası etkisini bu hafta içinde itibaren yitirecek. Meteoroloji resmi internet sitesinden yapılan hava durumu tahmin raporlarına göre sıcak hava dalgası etkisi azalacak özellikle Güney ve batı bölgelerde normal hava sıcaklığının da altında bir sıcaklık değerini göstermesi bekleniyor. Son 75 Yılın en sıcak Mayıs ayını yaşadığımız hafta sonu Antalya 43 derece, Muğla 39 derece, Aydın 42 Eskişehir 35 Konya 35 Denizli 39 Uşak 34-35 derece ile adeta rekor kırdı.

BAYRDAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Hava sıcaklıkları azalıyor. Dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen yeni tip coronavirüs Covid 19 a karşı Türkiye genelinde alınan tedbirler devam ediyor Bu tedbirlerden bir tanesi de hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağıdır. Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı 81 il genelinde uygulanacak. Özellikle nüfus artış hızının ülkemizde azalışa geçtiği Şu günlerde yeni bir iki dalga ihtimaline karşı sıkı tedbirler uygulamaya devam ediyor. Ramazan Bayramı'nda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi karşısında insanlar daha çok etkileşim halinde olacaklar toplu yerleşim alanlarında daha çok vakit geçirecekler. Alınan tedbirler ve evlilikte 1 il genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verildi İçişleri Bakanlığı 81 ilgilerini gönderdiği genelgede Bayram öncesinde ve bayramda açık olacak işletme ve kurumları açıkladı.

Balkanlar üzerinden soğuk hava dalgaları ülkemize giriyor. Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası etkisini yitirecek. Kuzeybatı kesimlerde başlayarak etkisini kaybetmesi beklenen sıcaklıkların yarın 21 Mayıs tarihi itibarıyla kuzey ile İç bölgelerde hissedilir derece olmak üzere mevsim normallerinin altında seyredecek bu sıcaklıklar Ramazan Bayramı boyunca da devam edecek.

BAYRAMDA YAĞIŞ OLACAK BÖLGELER;

hangi iller yağışlı olacak. Yağlar, özellikle Karadeniz Bölgesi'nin doğu ve orta bölgelerinde etkili olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi Doğu Anadolu Bölgesi ve Akdeniz'in doğusunda Ramazan Bayramı boyunca yağışlar bekleniyor.