Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden önemli uyarılar!

 Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye genelindeki bölgelere ait hava durumu tahmini raporlarını açıkladı. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde hafta sonu son 75 Yılın en sıcak hava dalgaları Afrika'dan ülkemize geldi.  Mayıs bir sıcak ayından hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına inen kuvvetli yağış etkisiyle yer Yer gök gürültülü sağanak yağışların olacağı bir Mayıs Ayna doğru gidiyoruz.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarı ve tahminler duygularında 5 il için uyarı yaptı bu illeri ayrıntı ile şu şekilde açıklayabiliriz.

Düzce ve Zonguldak ilinde beklenen sağanak yağış yer yer kuvvetli yağış ani sel baskınlarına ve yıldırım çarpmalarına neden olabileceğinden, Meteoroloji Genel Müdürlüğü analiz ve tahmin Merkezi kurumunca sabah saatinden itibaren öğleden sonra 15:00 a kadar meydana gelebilmesi ihtimali olan hava olaylarına karşı olumsuzlukların yaşanmaması için dikkatli ve tedbirli olunmalıdır mesajı verildi.

METEOROLOJİ'DEN UYARI;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Kocaeli Sakarya illerinde gök gürültülü sağanak yağışlara karşı uyarılardan vatandaşların dikkatli olması konusunda 1 duyu açıklandı. Duyuruda zeytin 3 ilde sağanak yağış ve gürültülü yağışların bu geceden itibaren başlayarak öğlen saatlerine kadar devam edeceği meydana gelmesi ihtimali olan ani sel baskınları Yıldırım düşmeleri ve kuvvetli rüzgar nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiği hakkında vatandaşlara uyarı yapıldı. Hangi bölgelerde rüzgar etkili olacak 22 Mayıs 2020 tarihi Cuma günü öğlen saatlerinden itibaren akşam ne kadar sürecek olan rüzgar şubelerde kilo olacak. Doğu Anadolu Bölgesi Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri Doğu Karadeniz'in Güney ve güney batı yönleri İç Anadolu Bölgesi, rüzgar nedeniyle ağaç devrilmesi çatı uçması gibi rüzgar neden olabileceği etkiler görülebilir.

22 MAYIS CUMA HAVA DURUMU

22 Mayıs hava durumu nasıl olacak? Meteorolojinin haritalı tahminlerine göre Marmara bölgesinden başlayan de Karadeniz Bölgesi'nin Doğu ne kadar olan bölgelerde Akdeniz Bölgesi'nin Antalya Muğla illerinde Ege Bölgesi tamamında İç Anadolu Bölgesinde yağışlar görülüyor.  23 Mayıs Cumartesi hava durumu nasıl olacak? Yaş etkisini yitirmeyecek yine Marmara bölgesinden başlayarak Karadeniz Bölgesi'nin doğusuna kadar uzanan kıyı bölgelerinde yağış cumartesi günü de devam edecek.  İzmir, Aydın, Muğla ilinde cumartesi güneşli bir hava bekleniyor Hatay bölgesinde bir Antalya'nın bir bölümünde ise cumartesi gök gürültülü ve yağışlı bir hava seyredecek. 24 Mayıs pazar hava durumu nasıl olacak? Cuma günü güneşli bir hava beklenen, Güneydoğu Anadolu Bölgesi pazar günü yerine yağışlı bir havaya bırakacak fakat salı günü yeniden Güneş bu bölgelerde yüzünü gösterecek.

Editör: TE Bilisim