Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda kamuoyuna bomba bir iddia atıldı ve memur atamalarında yapılan merkezi atamanın kaldırılacağı belirtildi. Yine memur atama sisteminin ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nin değişeceği, zorlaşacağı öğrenildi peki son durum nedir.

MERKEZİ ATAMALAR TARİH OLUYOR

Şu anda konu hakkında kamuoyuna yapılmış kesin bir duyuru yok ancak böyle bir çalışmanın olduğu düşünülmekte olup yakın zamanda merkezi atamaların kalkacağı tahmin ediliyor. Bilindiği üzere merkezi atamalar mülakatsız ve kamu kurumlarına memur atamasının yapıldığı sistemdir. Bu sistemde adaylar KPSS puanları ile ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile tercihler yapmakta ve memur olmaya çalışmaktadır.

KPSS SİSTEMİ DEĞİŞİYOR

Önceden bilindiği üzere KPSS B Grubu sınavlarında Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavı yapılmakta adaya puanı verilmekteydi. Ancak artık alan sınavları gelecek. Öğretmenlik atamalarında yapılan alan sınavları şimdi mimar, mühendis, tekniker gibi önemli kadrolar içinde gelecek ve ilgili kadroya atanmak için adayların sadece derslerinde başarılı olması yetmeyip alanlarında da bilgi sahibi olması istenecek.

MÜLAKAT VE ARŞİV ARAŞTIRMASI

Kamuya bundan sonraki yapılacak olan tüm atamalarda mülakatların yapılması beklenmekte olup mülakatların yanı sıra arşiv araştırmalarının da çok detaylı yapılması beklenmektedir. Bu sayede kamuya terör yanlısı adayların alınmaması için çaba sarf edilecek.

TÜM MEMUR ATAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim