Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam etmekte olan memurların mesai saatleri bulunmaktadır. Bu saatlerin bitmesi ile söz konusu kurum kapanır ve işlemler yarına bırakılır. Ancak bazı durumlarda kurumun kapanmaması ve memurların görevlerinden ayrılmaması gerekmektedir. Ya da olağanüstü durumlarda memurlar mecburi olarak göreve çağrılabilir. Bu gibi durumlarda hükümet memurların fazla çalışmaları karşılığında onlara mesai saati başı ücret ödemektedir. Şu anda memurun almış olduğu saat başı mesai ücreti bir lira 74 kuruş olarak biliniyor. 2017 Ocak ayından itibaren memurların almış oldukları bir lira 74 kuruşluk ücrete %5,2 oranında artış gelecek.

Bir Lira 83 Kuruşa Yükseliyor

Memurların almış oldukları saat başı mesai ücreti bir lira 74 kuruş iken gelecek olan artış ile alınan mesai saati ücreti bir lira 83 kuruşa yükselecek. Aynı zamanda bazı kurumlarda çalışanlara daha fazla ücret ödenebilecek.

Örneğin Bakanlıklarda bulunan özel kalem müdürlüklerinde çalışan personellere ve merkez teşkilatlarında görevli şoförlere 10 kuruş daha yüksek ödeme yapılabilecek. Yani bu personellere bir lira 83 kuruş yerine bir lira 93 kuruş ödeme yapılabilecek. Söz konusu özel kalem müdürlükleri personelleri 90 saati ve şoförler ise 60 saati geçmemeleri gerekiyor. Bu personellere tanınmış olan mesai süresinden daha fazla görev verilmeyebilir.
Yine Milli Eğitim Bakanlığında görev yapmakta olan idari personellere saat başı 3 lira 15 kuruşluk mesai saati ücreti ödenebilecek.
Editör: TE Bilisim