17 milyondan fazla emeklinin merakla beklediği konulardan biri de yeni yılda memur maaşlarına yapılacak olan zam oranı. 2019’un da sonuna gelirken ocak ayında maaşlara yapılması beklenen zam oranları netlik kazanmaya başlıyor. Memur ve memur emeklilerinin gözü kulağı açıklanacak olan enflasyon oranlarında olup son ay enflasyon oranının da açıklanması ile birlikte ocak ayında yapılması beklenen zam oranı kesinleşecek. Fakat Merkez Bankası tarafından açıklanan yıl sonu enflasyon tahmin oranlarına göre ise rakamlar belirginleşmeye başladı.

Merkez Bankası Tahmini Ne Kadar?

Merkez Bankası’nın geçtiğimiz aylarda açıkladığı yıl sonu enflasyonuna göre yıl sonu enflasyonun tahmine dilen rakamlar dolayısı ile gerçekleşmesi durumunda SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için yapılacak zam oranı yüzde 8,53 şeklinde tahmin edilmiş olup memur ve memur emeklileri için ise yüzde 7,52 zam oranı olması bekleniyor. Açıklanan bu tahmine göre ise en düşük memur maaşının ise 2 bin 172 TL olması muhtemel.

Yaşlı Aylıkları Artacak

Aynı zamanda yıl sonu enflasyonun bu şekilde gerçekleşmesi yaşlılık aylığını 685 TL’ye, engelli aylıkları; yüzde 40 ile 69 arası engeli olanlar için 547 TL, yüzde 70 üzeri engeli olan vatandaşlar için ise 831 TL olacak.

Memura Ek Zam

Memura ayrıca sevindirici bir haber olarak aile yardımı artışı gerçekleştirilecek olup buna göre ek gösterge maaş sayısı kadar artacak ve iki çocuklu eşi çalışmayan memura yapılacak eş yardımı 487 TL’ye çıkacak. Aynı zamanda Türkiye Emekli Derneği’nin emekli zammının yüzde 8’e çıkarılması isteği kabul edilirse emekli maaşları yüzde 8 oranında artacak.