Kamu kurumlarında görev yapan memurların kariyer meslek gruplarına ataması ve uzmanlık yolunun açıldığı müjdesi geldi. Bir çok kamu kurumunda personel rejimi hızla etkinliğini arttırılması için çalışmalar yapıldı.

Kariyer meslek kadrolarından, uzman yardımcısı, denetçi, müfettiş kadrolarına geçiş sağlayabilecekler. Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı kadrolarında istihdam edilen çalışanlar için uzman kadrolarda istihdam edilmesi için başvuru şartlarında en az 3 yıl çalışmış olmak yeterli olacak. Dışarıdan A gurubu KPSS ile atamanın yanı sıra mevcut kadrolarda istihdam edilen memurlar da görevde yükselme sınavları ile bu kadrolara atama yapılabilecek.

KARİYER MESLEKLERE ALIMLARDA YÜZDE 350 ARTIŞ;

Defterdarlık uzmanlığı ile gelir uzmanlığı kadrolarına atamalarda 5 yıl sürede 2 kez sınav yapılacak. Başvuru şartlarında ise yaş ile öğrenim düzeyi şartları aranmayacak. Şimdi de yasal düzenleme sonrası Milli emlak uzmanı kadrolarına 5 bin personel alımı için kurumlarda çalışan personeller başvuru yapabilecekler. Bu alımlar ile birlikte kariyer mesleklerinde yüzde 350 artış yaşandı.

ŞEHİR HASTANELERİNE VE ADLİYELERE 29 BİN MEMUR ALIMI;

Diğer yandan memur kadrolarında atamalara yenileri eklenecek. Sağlık Bakanı Fahrettin koca geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada farklı kadrolarda sağlık personelleri alınacağını ifade etti. Bu alımların bir kısmı şehir hastanelerine yapılacak. Adalet Bakanlığı cte ile adliyelere de çok sayıda infaz ve koruma memuru, zabıt katibi, destek personeli alımları yapılacak. Tüm bu gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA