Geçtiğimiz gün memur ve emekliyi sevindirecek bir gelişme meydana gelmiş olmakla birlikte Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında kamu grubu tarafında gerçekleştirilecek olan toplantıda ele alınacak konular arasında ikramiyenin TÜFE’ye göre hesaplanması, memurlara bayram ikramiyesi ödemesi gibi birçok husus masaya yatırılacak. Bu görüşmeden olumlu sonuç alınırsa uygulanması için harekete geçilmesi bekleniyor.

Hangi Konular Gündeme Gelecek?

İlgili toplantı bünyesinde; memurlara bayramlarda ikramiye ödenmesi, aile yardımından emekli vatandaşların da yararlanması, kamu görevlilerine Ramazan ve Kurban bayramları öncesi, en yüksek devlet memuru aylığının 2 katı tutarında bayram ikramiyesi ödenmesi, ikramiye hesaplarında TÜFE kullanılması, 4/B statüsünde çalışan sağlık çalışanlarına verilen kadro hakkı, diğer kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli personele de verilmesi, KİT kurum lojmanlarında kira bedelinden KDV’nin silinmesi, ek göstergenin kamu görevlileri için çıkartılması, kamu görevlilerinin öğrenim durumları le derece ve kademeye yükselebilmesi gibi çeşitli konular gündeme gelecek.

Uygulamaya Geçerse Maaş Artacak İkramiye Verilecek

Emeklilere de aile yardımının kabul edilmesi durumunda eşi çalışmayan, 6 yaş üzerinde 2 çocuğu olan bir emekliye aylık 344 TL aile yardımı ödenmesi gündeme gelecek. Ayrıca Memur-Sen tarafından önerilen memurlara bayramlarda iki kat maaş ikramiyesi ödenmesi durumunda ise 1.240 lira 67 kuruş ikramiye hakkı elde edecek. Yılda 2 bin 481 lira 34 TL ödenmiş olacak.

Editör: TE Bilisim