Bilindiği gibi ülkemizde her sene milyonlarca aday memur olmak istemektedir. Lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar memur olmak istediği gibi ilkokul mezunu adaylar da nasıl memur olabileceklerini öğrenmeye çalışmaktadır. Peki devlet memuru nasıl olunur? Memur olmak isteyen adaylar hangi adımları takip etmelidir?

Memur Olmak İsteyen Adaylar!

Öncelikle lise, önlisans ve lisans mezunu adayların memur olmak için mutlaka Kamu Personeli Seçme Sınavına giriş yapması gerekmektedir. Bu sınav aracılığı ile adaylar açılan kadrolara müracaat edebilmekte ve başvuruları doğrultusunda atanabilmektedir. Atanan adayların en kısa süre içerisinde atamaları yapılmaktadır.

Meslek lisesi mezunu olan adayların memur olma ihtimalleri daha yüksekken genel lise mezunları sadece şoför ve memur gibi kadrolara müracaat yapabildiği için atama puanları oldukça yüksektir. Yine önlisans ve lisans mezunu adaylar da mezun oldukları bölümden elde etmiş oldukları nitelik kodları doğrultusunda atama başvurusu yapabilir.

Peki İlkokul Mezunu Adaylar Ne Yapacak?

İlkokul mezunlarına özel KPSS sınavı yapılmamaktadır. Bu adaylar memur olmak için devlet kurumlarının yayımladığı ilanları sıkı takip etmesi gerekmektedir. Belediyelerin veya diğer kamu kurumlarının yayımladığı hizmetli, şoför, çaycı vs. gibi pozisyonlara adaylar başvuru yaparak ilkokul mezunu olmalarına rağmen yine de devlet memuru olabilirler. Yine bu ilanlar Türkiye İş Kurumu tarafından da yayımlanmaktadır.
Editör: TE Bilisim