Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılacak olan merkezi yerleştirme atamalarına kısa bir süre kaldı. Bilindiği gibi geçtiğimiz gün Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından tercih kadroları yayımlandı ve ilginç bir detay görüldü. Buna göre alınacak olan tüm kadrolara 7225 nitelik kodu eklendi. Peki 7225 kodu nedir? Ne işe yarar? Buna göre bu kodda adayların güvenlik soruşturmaları yapılacağı ve güvenlik soruşturmasından temiz çıkması gerekiyor. Yani adayının sicilinin temiz olmaması ya da FETÖ ile bağlantısı bulunması durumunda gerekli memur kadrosuna alım yapılmayacaktır.

7225 Koduna Dikkat

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile 21 Aralık 2016 ile 30 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılacak olan merkezi yerleştirme atamalarında tüm tercih yapan adayların güvenlik soruşturmaları düzenlenecek. Buna göre gerekli incelemelerde sicili temiz olmayan adayın bulunması halinde puanı yüksek dahi olsa alım yapılmayacak.

Üstelik güvenlik soruşturmasında sadece FETÖ ile adayın bağlantısının bulunup bulunmadığına değil tüm detaylarına bakılacak. Kamuda yapılan saygısızlık, alınan ufak suçlar, bağlı bulunan dernekler, örgütler topluluklar. Adayın olumsuz bir durumu tespit edilmesi durumunda gerekli memur kadrolarına yerleştirilmek için işlemler yapılmayacaktır.