Binlerce taşeronun merakla beklediği haberlerden biri de 2020 yılı içerinde kadroya geçemeyen taşeronlara kadro verilmesi şeklinde gündemde uzun bir süredir yerini almış durumda. Konu ile ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da DİSK 16. Olağan Genel Kurulunda konu ile ilgili bir açıklamada bulundu ve on binlerce taşeronun kadro beklediğini, birçok işçinin mücadele verdiğini ama henüz tam anlamıyla bir çözüm bulunamadığını ifade etti. Bu açıklama sonrasında ise Genel Kurulda, CHP'nin taşeron işçilerin sorunlarına ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi de görüşülmüş olup müzakerelerin ardından CHP'nin grup önerisinin kabul edilmediği açıklandı.

750 Bin İşçi Kadro Alınmalı

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "kamuda, belediyelerde ve özel idarelerde çalışan 1 milyona yakın taşeron işçisine kadro veriyoruz” sözünü anımsatarak “"Baktığımızda, 250 bine yakın taşeron işçiye kadro verilmiş ama bu işçilerin dışında kalan 750 bine yakın taşeron işçiye maalesef kadro verilmedi ve bu arkadaşlarımız kamuda, belediyelerde ve özel idarelerde şirketlere alındılar. Şirketlere alındılar ama sarayın talimatıyla daha sonra neler oldu? 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle 2020 yılına kadar bu işçi kardeşlerimize toplu iş sözleşmesi yasaklandı.” İfadesi ile verilen sözlerin tutulmadığını ifade etti.

Teklif Reddedildi

İlgili konuya ilişkin müzakere ve tartışmaların ardından CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi. Aynı zamandaHDP'nin, iş güvenliği ve sağlığına ilişkin önergenin bugün görüşülmesi önerisi görüşülerek, kabul edilmedi.

Editör: TE Bilisim