Birçok vatandaşın gözü kulağı hali hazırda mecliste devam eden Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınan konularda yer alıyor. Ayrıca meclis grup toplantılarının yapıldığı bugün de gündeme dair nemli açıklamalar yer aldı. Gündemde yer alan asgari ücret, EYT ve taşeron konularında yapılan açıklamalar ile gelişmeler şu şekilde.

Asgari Ücret Açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ait 2020 bütçesi görüşülürken bakan Zehra Zümrüt Selçuk tarafında asgari ücret ile ilgili olarak “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle girdiğimiz yeni dönemin ilk asgari ücret tespitini geçen yıl yaptık ve yüzde 26 oranında bir iyileştirme yaptık bildiğiniz gibi. Bu sene de inanıyorum ki asgari ücret geçen seneki gibi tüm tarafların uzlaşısıyla tespit edilecektir” açıklaması geldi.

Asgari ücret pazarlıkları ise aralık ayında gerçekleşecek.

Bahçeli’den EYT Açıklaması

Geçtiğimiz günlerde EYT’ye kapıyı kapatan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir destek de bahçeliden geldi. Bahçeli açıklamasında “"Çünkü erken emeklilik yaşı iki boyutludur. Biri ekonomik yönden çok ağır yükümlülükler getiren ama altı plan hareketini, güneydoğu da sınırda güvenlik hareketleri, TSK'nın bir aya yaklaşım sınırdaki yükümlülükleri Türkiye ekonomisi açısından önemli değerlendirmelere tabi tutulması lazım. Ciddi yük oluşturuyor. Bu konuyla ilgili bu düşüncemizi herkesle paylaşıyoruz. Gruptaki arkadaşlarımıza da söyledim. Böyle bir yükün altından kalkabilir miyiz? Yoksa toplumsal talep karşısında birtakım çevrelerin toplumun belli bir kesimini istismarına fırsat mı verelim…” sözleri ile Erdoğan’a deste verdi.

Taşerona Cevap Yok

Fethi Gürer’in Plan ve Bütçe Komisyonunda bakana yönelttiği "Çalışanları modern köle yaptınız. O kısma hiç girmediniz. Taşeron, EYT’li; onların derdi yok mu? Onları konuşalım Bakanım” sorusuna da bakandan cevap gelmedi.

Editör: TE Bilisim