Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi Yurtlar Kurumu, yüksek öğrenim gören yüz binlerce öğrenciye barınma ihtiyaçlarının yanı sıra, öğrenim giderleri ile diğer sosyal giderleri için geri ödemeli kredi imkanı sunuyor. Öğrenciler istedikleri ve başvurdukları takdirde, KYK kredisi kullanabiliyorlar. Buna göre öğrenimleri boyunca alınan kredi borçları için geri ödemelerini herhangi bir işe yerleşmelerinin ardından yapılabiliyor. Mezun olan adaylar bu borçlarını daha sonra yapılandırabiliyorlar. Öğrenimleri boyunca kullandıkları kredi borçlarının silinmesini isteyen yüz binlerce aday Meclisin açılmasının ardından yeniden gündeme gelip gelmeyeceğini merakla sormakta.

342 BİN KREDİ BORÇLUSU!

Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi yaptığı açıklamalarda 342 bin 282 borçlu olduğunu aktardı. Borçluların 2 milyar 95 milyon lira bekleyen ödemeleri bulunuyor. Yüz binlerce aday kredi borçlarını ödeyemedikleri için zaman zaman icralık olabilmekteler.

ÖĞRENİM KREDİLERİNİN SİLİNMESİ İÇİN KANUN TEKLİSİ SUNULDU.

Öğrenim kredi borçlularının bu borçalarından silinmesi için verilen kanun teklifi hakkında açıklama yapan Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, bir çok şirketin vergi borçların silindiği ülkemizde öğrenim kredilerinin icra yolu ile alınmasının doğru olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslerini duyurmak isteyen adaylar sosyal medya üzerinden KYK borçları silinsin twitleri atmaktalar. Adaylar yüz günlük eylem planlarında müjdeli haberin verilmesini beklerken, daha önceki icraat programlarında herhangi bir açıklama yer almadı.

KYK kredi borçlarını ödeyen bir çok vatandaş ise kyk borçlarının silinmesini doğru bulmadıklarını aktarmaktalar. KYK borçları silinecekse de düzenli ödeme yapanlara da geri ödeme yapılması gerektiği aksi durumda haksızlık olacağını aktarmaktalar.

KYK Borç silinmesi ile ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim