Gündemde sıcak başlıklar arasında yer alan konulardan biri de meclise sunulan teklif olup buna göre erkekler 43, kadınlar ise 38 yaşında emekli olabilecek. Her ne kadar haber sitelerinde tasarının geçmesinin düşük bir ihtimale sahip olduğu ifade edilse de özellikle EYT ve erken emeklilik ile gelişme bekleyen birçok kişiyi heyecanlandıran bir haber oldu. İlgili teklifin detayları ise şu şekilde.

MHP Tarafından Sunulmuştu

İlgili erken emeklik çalışması MHP tarafında meclise sunulmuş fakat kabul edilmemişti. Özellikle mecliste ilerleyen günlerde EYT konusunu tekrar gündeme gelmesi durumunda, konusu geçen tasarının tekrar gündeme gelmesi mümkün olabilir. Meclisten geçmesi durumunda 2.3 milyon kişinin yararlanacağı bu düzenleme ile 1999’dan önce işe başlayan kadınlar 38, erkekler 43 yaşında emekli olması mümkün olacak.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre konu ile alakalı olarak bazı AK Partili milletvekillerinin teklife olumlu baktığı ifade ediliyor. Teklifin sonraki günlerde tekrar meclise gelmesi durumunda ilk etapta 450 bin kişinin bu düzenleme ile emekli olması bekleniyor.

Avrupa Standartları Yakalanmalı

Birçok vatandaş EYT ve erken emeklilik konularında bir çözüm beklemekte olup özellikle Avrupa’da olduğu gibi emeklilik yaşının ortalama yaşam süresine göre belirlenmesini talep ediyor. Türkiye’de yaşam süresinin diğer Avrupalı devletlere göre düşük olması sebebiyle emeklilik yaşının da buna bağlı olarak düşürülmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim