2019’un da sonuna yaklaşırken Türkiye gündemi meclisin açılış tarihi olan 1 Ekim tarihi ile yine dolu dolu olacak. Bu noktada meclis tatile girmeden önce birçok vatandaşı ilgilendiren önemli konuların kapanmadan önce tartışılıp görüşülmesi bekleniyordu. Meclisin tatile girmesinden sonra ise başta EYT, KYK borçları, 3600 ek gösterge, af tasarısı ve taşeron yasası gibi önemli görüşmelerin ele alınması bekleniyor.

Taşeronda Maaş ve Çalışma Şartları Ele Alınacak

Meclis tatile girmeden önce taşeron işçilerin çalışma şartları, özlük hakları ve maaş konularında sorunları gündeme gelmişti. Bu süreçte başta maaş ve diğer özlük hakları olmak üzere hem taşeronlar tarafından talep edilen istekler hem de diğer konuların görüşülmesi planlanmaktaydı. Meclisin açılması ile birlikte başlıca bu konuların ele alınması bekleniyor.

EYT Bekleyenlere Müjde Verilmişti

Geçtiğimiz günlerde EYT mağdurlarını temsilen belirlenen heyet Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Vekili Profesör Doktor Vedat Bilgin ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme sonrasında ise EYT mağdurlarının sorunlarının yine mecliste ele alınması bekleniyor.

3600 Ek Gösterge Verilecek Mi?

Meclisin tatile girmesi ile ertelenen konulardan biri de ek gösterge oldu. 4/D’li olarak kadroya geçmek isteyen birçok çalışanın 2019’da kadroya alınması bekleniyordu. 2019’un sonuna yaklaşırken de somut bir adım atılması adına meclisin gündeminde yer alacak olan konulardan birinin de 3600 ek gösterge olması bekleniyor.

KYK Borçları Silinecek Mi?

Birçok öğrencinin ve ailesinin merakla beklediği düzenlemelerden biri de KYK borçlarının silinmesi ya da ertelenmesine yönelik düzenlemeler olarak biliniyor. Üniversite öğrencilerine burs alternatifi olarak sunulan ve bugüne kadar milyonlarca kişinin yararlandığı ve yararlanmaya devam ettiği KYK kredilerinin silinmesi meclis gündemine gelmişti. Meclis görüşmeleri devam ederken 18 Temmuz’da meclisin tatile girmesi ile birlikte konu da askıya alınmış oldu. Meclis 1 Ekim 2019’da tekrardan toplanacak ve bu görüşmede ele alınması beklenen konuların başında da KYK borçlarının affedilmesi olacak.

Editör: TE Bilisim