Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, görevi Nabi Avcı'dan devir aldığı günden beri çalışmaları dikkatli şekilde takip etmeye başladı. İlk olarak gündeme sözleşmeli öğretmen başlığı düştü ve bu konu hakkında çalışmalar sonlanmış durumda. Öğretmen adaylar protesto yürüyüşleri yapmak isterken ikinci kötü bir haber daha geldi ve atamaların sadece Şubat ayında yapılmasının gerektiği belirtildi. Adaylara tek iyi haber yurt dışına öğretmen gönderileceği oldu ve ilk gönderim yakın zamanda yapılacak.

75 Öğretmen Gönderilecek

Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı bildiri ile yurt dışına toplam 75 öğretmen göndereceğini duyurdu. Peki hangi ülkelere gönderilecek.
Katar 17, Gürcistan, Bahreyn, Lübnan, Tunus, Karadağ vb ülkeler için 23, Kuveyt 3, ve Türk Cumhuriyetleri 32
Yukarıda adı geçen ülkelere gönderilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı toplam 75 öğretmeni yurt dışında görevlendirecek.

Kimler Başvurabilir

Peki yurt dışı ülkelerine gitmek isteyen öğretmen adayları ne yapmalı ve kimler başvurmalıdır? 75 öğretmen arasında olmak isteyen adayların Türkiye'de en az 5 yıl boyunca öğretmen olarak görev yapmış olması gerekmektedir. Öğretmen olduğu süre boyunca askere gidilen zaman, hastalıktan dolayı alınan izinler süreden düşülecek ve bu düşülen süreler ile çalışılan toplam sürenin en az 5 yıl olması gerekmektedir. Aynı zamanda adayların yeterlilikleri incelenecek ve 1 Ağustos 2016 ila 12 Ağustos 2016 tarihinde mülakat yapılacak.