Öğretmenlerin tatil süreleri kısabilecek! Peki Okullarda görevli TYP çalışanlarının görev süresi uzatılacak mı? TBMM'de kabul edilen yasa tasarısına göre Milli Eğitim bakanlığı ile Yüksek öğrenim kurumlarına bağlı üniversitede eğitime yaz telafisi verilebilir.

EĞİTİMDE YAZ TELAFİSİ;

Koronavirüs nedeniyle okullarda eğitimler uzaktan devam ediyor. Telafi eğitimlere hazırlık olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinden bir yasa kabul edildi. Milli Eğitim Temel Kanunundaki Yapılan düzenlemeye göre öğretmenlerin izin ve tatillerinde düzenleme yapılarak, yaz tatilinde aralıksız 2 ay izinli olabilecek. 2 aylık izin sürelerinden kalan tatil sürelerinde mesleki çalışmalara katılmakla yükümlü olacaklar.

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin salgın hastalık gibi durumlarda yapılamaması nedeniyle uygulanacak olan telafi programlarında ders içinde tamamlanamadığı durumlarda yaz tatilinde eğitim ve öğretimler nedeniyle öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek. Öğretmenler telafi eğitimlerde izinleri bir aydan daha az olamayacak.

TYP ÇALIŞANLARIN DURUMU;

Milli Eğitim Okullarına geçtiğimiz eğitim ve öğretim dönemi başında alımları gerçekleştirilen 30 binden fazla güvenlik görevlileri, temizlik görevlisi, bakım ve onarım görevlisi kadrosunda çalışanların görev süreleri eğitim ve öğretim dönemi ile birlikte tamamlanacak. Yazın telafi eğitimlerin yapılacak olması ile bu görevlilerin de görev süresinin uzatılıp uzatılmayacağı ya da yeni bir TYp alımı yapılıp yapılmayacağı merak edilmektedir. TYP kadrosundaki çalışanlar da görev süresini daimi olmasını istemektedirler. Bu konuda yapılacak olan yeni düzenlemelerden haberdar olmak için TIKLAYIN