Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okullarda uzaktan eğitime geçilmesi ile birlikte ek ders karşılığında çalışan ücretli öğretmenlerin durumları ile ilgili önemli bir değerlendirme yaprak umutlandıran bir açıklama yaptı. Daha önceki açıklamalarda teknik bir konu olduğu ifade ederek ilerleyen günlerde bu konu ile ilgi peyder pey açıklamaların yapılacağını ifade dilmişti.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞLARI;

Bakan Selçuk, Hazine ve Maliye Bakanlığının ücretli öğretmenlerin maaşları ile ilgili bir çalışmasının olduğunu müjdeledi. Açıklamada önemli bir mesafenin alındığı da ifade edildi. "Ücretli öğretmenler için Maliye Bakanlığı çalışıyor, epey mesafe alındı yakında açıklama olacak" denildi.

2020 EK ÖĞRETMEN ATAMASI;

Şubat ayında yapılan öğretmen atamalarından sonra 20 bin ek atama yapılacağı müjdesi gelmişti. Koronavirüs ile mücadele kapsamında okulların eğitimlere ara vermesi ile uzaktan eğitimler 30 Nisan'a kadar devam edecek. 20 bin ek atama takvimi de henüz açıklanmadı. MEB Bakanı Ziya Selçuk bu konuda atama takvimini en yakın zamanda ilan edeceğiz açıklaması Eğitim Fakültelerinden mezun olan ve Formasyon eğitim sertifikası alarak atama bekleyen yüz binlerce öğretmen adayını sevindirdi. Henüz kontenjan dağılımın ne olacağı ile ilgili bir açıklama gelmedi. Bu konudaki gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz. Gelişmelerden anında haberdar olmak için TIKLAYIN

Beklediğiniz kadro dağılımı ile ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.